Charlotte

Wie zijn wij?

Frederik

Sportcoach en leercoach

In 2007 studeerde ik af als Licentiaat lichamelijke opvoeding (nu Master in de bewegingswetenschappen) aan de Universiteit van Gent. Tijdens mijn laatste twee jaar aan de universiteit koos ik voor de optie sportmanagement.

Het was tijdens mijn studie nooit mijn intentie om aan de slag te gaan in het onderwijs, maar vanaf de eerste les die ik tijdens mijn stage gaf, was ik verkocht. De jaren erna heb ik lesgegeven aan zowel kleuters als lagereschoolkinderen en leerlingen uit het middelbaar. Ik kon fulltime aan de slag gaan in het VTI van Menen als leerkracht lichamelijke opvoeding aan de oudere jaren. Drie jaar geleden ging ik terug naar de schoolbanken om een extra opleiding te volgen tot pav-leerkracht. Op dit moment geef ik beide vakken.

Lesgeven aan lagereschoolkinderen blijf ik boeiend vinden, daarom schoolde ik me bij tot MultiMove-coach om de woensdagnamiddag MultiMove te geven aan kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. Dit is een bewegingstraining waarbij alle basisvaardigheden zoals springen, lopen, kruipen, klimmen … aangeboden worden in een wekelijkse sportles.

Daarnaast engageerde ik me ook om training te geven aan jonge kinderen. Eén van mijn sportieve passies is voetbal en ik sloot me aan als trainer bij de lokale voetbalclub om sporttrainingen te geven aan de jongste leeftijden. Zo train ik op dit moment de startertjes.

Het coachen heeft er dus bij mij altijd in gezeten. Vandaar ook ons idee om het beste van beide werelden met elkaar te verbinden. Ik wil jonge kinderen op een leuke, sportieve manier coachen om een aantal (schoolse) basisvaardigheden onder de knie te krijgen.


Ik zal me in Play it smart vooral bezighouden met de uitwerking van de cognitieve beweegprogramma's. Samen met de kinderen gaan we op een speelse manier bijleren. Daarnaast neem ik ook een deel van de leercoaching op mij en help ik leerlingen uit het middelbaar onderwijs om efficiënt te leren studeren.

Coach van tieners (en ouders)

Al sinds 2003 ben ik aan de slag als leerkracht Nederlands, economie, geschiedenis. Lesgeven is mijn passie, ik ben graag omringd door jongeren, zeker door mijn pubers, ze houden me jong en ze dagen me telkens opnieuw uit om mezelf te heruitvinden, om ze te boeien. Als ik terugdenk aan mijn eigen schoolcarrière verveelde ik me vaak te pletter, soms werd ik getriggerd (vaak door  een leerkracht), maar dan kreeg ik last van mijn perfectionisme … En ik zie veel jongeren die in hetzelfde schuitje zitten: last van druk, falen omdat ze bang zijn om te falen, verveling, concentratieproblemen, geen motivatie, geen studiemethode … Noem maar op. Intussen ben ik ook mama van drie kinderen en hebben ze elk met hun eigen karakter me ook uitgedaagd om me te informeren, bij te leren. Onze oudste zoon was na één week in het eerste leerjaar zodanig gefrustreerd en na enkele weken schoolmoe dat we ook hier gedwongen waren om naar oplossingen te zoeken. Zo rolde ik in het hoogbegaafdheidsverhaal en volgde ik zowat alle opleidingen die er te volgen waren.

Daarnaast volgde ik door de jaren heen nog verschillende andere opleidingen, trainingen … (van hoogsensitief opvoeden over breindidactiek over nieuwe autoriteit)  en zo kwam ik op school in het zorgteam terecht. Mijn specialisatie is het geven van faalangsttraining en het uitbouwen van een hoogbegaafdheidstraject. Dit jaar ben ik ook zorgverantwoordelijke van de 2de graad waardoor ik ook goed op de hoogte ben van allerhande zorgproblematieken. Zo bouwde ik over de jaren heen veel ervaring op en voelde ik de passie om te coachen groeien. Op school is de vraag erg groot, maar mijn tijd (die ik daarvoor krijg) erg beperkt. De steen die ik wil verleggen, wil ik groter maken. Ik hou van onderwijs, van opvoeden. Ik geloof helemaal in het concept waar wij willen voor gaan .

 

Opleidingen: leercoach – hoogsensitief opvoeden – hoogbegaafdheid (implementatie in scholen / versnellen / mindset /  – faalangst – nieuwe autoriteit (opvoeding) / leermotivatie / ...

Onze visie:

Wij maken leren (weer) leuk.

"Om te kunnen slagen in het leven heeft de mens twee middelen gekregen: educatie en fysieke activiteit.


Niet afzonderlijk, het ene voor de ziel het andere voor het lichaam, maar voor beide samen.


Met deze twee middelen kan de mens perfectie bereiken."


Plato

We bieden een vernieuwend concept aan: een leerbureau in de ruime zin van het woord, een leerbureau dat zich richt op een gezonde geest en een gezond lichaam. Play it smart omvat het helemaal: speel het slim en sla twee vliegen in één klap. Groei op zowel mentaal als op lichamelijk vlak.


Wij leren dus op beide vlakken, apart of samen, altijd op maat en op de noden die er zijn. Er is een ruim aanbod, we werken met verschillende pakketten.


Het is niet weer meer van hetzelfde: oneindig durende bijlessen, nog een uur langer stilzitten om dezelfde soort oefeningen te maken als in de klas. We willen leergoesting bereiken. Kinderen laten vergeten dat ze dachten dat leren saai was.


Vaak zitten ze uren te staren naar hun cursus, veel te mooie samenvattigen te maken ... of de prestatiedruk weegt veel te veel door of ... en zo verliezen ze al het leerplezier. Ook hier willen we mee aan de slag gaan. 


Onderaan kan je een link vinden naar ons Youtube-kanaal waar regelmatig filmpjes zullen gepost worden over onze oefenvormen om een idee te geven wat bewegend leren precies is.


Aanbod


Groepslessen

Heb je moeite met een aantal reken -en taalvaardigheden? Geraken die tafels van vermenigvuldiging moeilijk geautomatiseerd? De brug maken in het hoofdrekenen zorgt voor heel wat moeilijkheden? Of je zoekt nog een hobby waar je nog slimmer van wordt? Dan zullen deze beweegprogramma's je al spelend en bewegend leren je helpen om deze vaardigheden onder de knie te krijgen. Daarnaast bieden we ook taalbaden aan in combinatie met beweging.

Learn smarter (not harder)

Geraakt je tiener niet aan het werk of blijft hij gefrustreerd achter omdat zijn studeerwerk niet rendeert? 

Dan is het traject 'learn smarter (not harder)' zeker aan te raden. Wij bieden een traject van 5 weken aan bij ons. Iedere week kan er twee uur bij ons gewerkt worden voglens volgende formule:

50m coaching - 10m pauze (met tussendoortje) - 1u studie (met hierin 10m individuele coaching).

Faalangsttraining

Wordt jouw tiener soms helemaal overwelmd door de stress? Breekt het angstzweet uit wanneer er prestaties verwacht worden? Kan hij niet stoppen met werken? Of misschien start hij helemaal niet met werken omdat hij stiekem bang is om af te gaan, want hij wordt liever gezien als lui in plaats van dom ... ?

In de faalangsttraining leren we de controle over ons hoofd terug te nemen. 

Wij aanvaarden: 


Individuele trajecten

1 op 1


Hier gaan we op een sportieve manier aan de slag met tafels, rekenen en taal, maar dit doen we 1 op 1.


Na een intakegesprek gaan we op zoek naar de noden van jouw kind en stellen we een beweegprogramma op op maat van het kind.


Play it smart on the road


Ligt Rekkem te ver van bij jullie, maar is onze formule iets helemaal iets voor jouw kind, dan is Play it smart...On the road iets voor jullie.


Zoek 3 vriendjes waar je samen mee kunt sporten en dan komen wij tot bij een sporthal jullie buurt waar we onze tafeltraining kunnen opstarten.

Individuele leercoaching

Geraakt je tiener niet aan het werk of blijft hij gefrustreerd achter omdat zijn studeerwerk niet rendeert? 

Dan is het traject 'learn smarter (not harder)' zeker aan te raden. Na een uitgebreide intake (ouders én jongere), een huisbezoek om de bureauruimte te bestuderen, gaan we aan de slag en pakken we het motivatie- en/of studeerprobleem aan. 

Hoogbegaafdheid

Heb je het gevoel dat je kind sneller denkt? Precies soms voor is op zijn leeftijd? Is hij vaak gefrustreerd?  ... Op basis van enkele typische zijn-kenmerken kunnen wij een goeie indicatie geven of je kind misschien hoogbegaafd is. We helpen je graag bij het schoolse traject, geven tips mee voor hun 'net iets anders dan bij andere kinderen-handleiding'

Ook tieners kunnen bij ons terecht. 

Hoogbegaafd zijn lijkt niet altijd een zege, maar dan kan het wel worden!

Charlotte Beyst

Address: Dronckaertstraat 1, Menen, België

Email: charlotte.beyst@playitsmart.be

Phone: +32 476 76 83 13

Frederik Maes

Address: Dronckaertstraat 1, Menen, België

Email: frederik.maes@playitsmart.be

Phone: +32 496 37 87 28