It takes a village to raise a child...we can help!

Al sinds 2003 ben ik aan de slag als leerkracht Nederlands, economie, geschiedenis. Lesgeven is mijn passie, ik ben graag omringd door jongeren, zeker door mijn pubers, ze houden me jong en ze dagen me telkens opnieuw uit om mezelf te heruitvinden, om ze te boeien. Als ik terugdenk aan mijn eigen schoolcarrière verveelde ik me vaak te pletter, soms werd ik getriggerd (vaak door  een leerkracht), maar dan kreeg ik last van mijn perfectionisme … En ik zie veel jongeren die in hetzelfde schuitje zitten: last van druk, falen omdat ze bang zijn om te falen, verveling, concentratieproblemen, geen motivatie, geen studiemethode … Noem maar op. Intussen ben ik ook mama van drie kinderen en hebben ze elk met hun eigen karakter me ook uitgedaagd om me te informeren, bij te leren. Onze oudste zoon was na één week in het eerste leerjaar zodanig gefrustreerd en na enkele weken schoolmoe dat we ook hier gedwongen waren om naar oplossingen te zoeken. Zo rolde ik in het hoogbegaafdheidsverhaal en volgde ik zowat alle opleidingen die er te volgen waren.

Daarnaast volgde ik door de jaren heen nog verschillende andere opleidingen, trainingen … (van hoogsensitief opvoeden over breindidactiek over nieuwe autoriteit)  en zo kwam ik op school in het zorgteam terecht. Mijn specialisatie is het geven van faalangsttraining en het uitbouwen van een hoogbegaafdheidstraject. Dit jaar ben ik ook zorgverantwoordelijke van de 2de graad waardoor ik ook goed op de hoogte ben van allerhande zorgproblematieken. Zo bouwde ik over de jaren heen veel ervaring op en voelde ik de passie om te coachen groeien. Op school is de vraag erg groot, maar mijn tijd (die ik daarvoor krijg) erg beperkt. De steen die ik wil verleggen, wil ik groter maken. Ik hou van onderwijs, van opvoeden. Ik geloof helemaal in het concept waar wij willen voor gaan .

 

Opleidingen: leercoach – hoogsensitief opvoeden – hoogbegaafdheid (implementatie in scholen / versnellen / mindset /  – faalangst – nieuwe autoriteit (opvoeding) / leermotivatie / ...

Contact: charlotte.beyst@playitsmart.be

Charlotte

FREDERIK

In 2007 studeerde ik af als Licentiaat lichamelijke opvoeding (nu Master in de bewegingswetenschappen) aan de Universiteit van Gent. Tijdens mijn laatste twee jaar aan de universiteit koos ik voor de optie sportmanagement.

Het was tijdens mijn studie nooit mijn intentie om aan de slag te gaan in het onderwijs, maar vanaf de eerste les die ik tijdens mijn stage gaf, was ik verkocht. De jaren erna heb ik lesgegeven aan zowel kleuters als lagereschoolkinderen en leerlingen uit het middelbaar. Ik kon fulltime aan de slag gaan in het VTI van Menen als leerkracht lichamelijke opvoeding aan de oudere jaren. Drie jaar geleden ging ik terug naar de schoolbanken om een extra opleiding te volgen tot pav-leerkracht. Op dit moment geef ik beide vakken.

Lesgeven aan lagereschoolkinderen blijf ik boeiend vinden, daarom schoolde ik me bij tot MultiMove-coach om de woensdagnamiddag MultiMove te geven aan kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. Dit is een bewegingstraining waarbij alle basisvaardigheden zoals springen, lopen, kruipen, klimmen … aangeboden worden in een wekelijkse sportles.

Daarnaast engageerde ik me ook om training te geven aan jonge kinderen. Eén van mijn sportieve passies is voetbal en ik sloot me aan als trainer bij de lokale voetbalclub om sporttrainingen te geven aan de jongste leeftijden. Zo train ik op dit moment de startertjes.

Het coachen heeft er dus bij mij altijd in gezeten. Vandaar ook ons idee om het beste van beide werelden met elkaar te verbinden. Ik wil jonge kinderen op een leuke, sportieve manier coachen om een aantal (schoolse) basisvaardigheden onder de knie te krijgen.


Ik zal me in Play it smart vooral bezighouden met de uitwerking van de cognitieve beweegprogramma's. Samen met de kinderen gaan we op een speelse manier bijleren. Daarnaast neem ik ook een deel van de leercoaching op mij en help ik leerlingen uit het middelbaar onderwijs om efficiënt te leren studeren.

Contact: frederik.maes@playitsmart.be